Аераторът STIHL RLA 240 – една машина, два вида обработки на тревната мораваАераторът RLA 240 е ново попълнение в акумулаторната серия машини за градината на STIHL. Предназначен е за обработване на до 500 m² тревна площ. Към момента това е единствената акумулаторно захранвана машина в гамата аератори на STIHL, която се предлага у нас. Тя включва още бензинов (STIHL RL 540) и задвижван от електрическата мрежа модел (STIHL RLE 240). Така водещият немски производител затваря кръга от машини, предназначени за специфична дейност при поддръжка на тревни площи – почистване от сплъстени изсъхнали тревни стъбла и листа, както и надиране, разрушаване на образувалата се твърда коричка на повърхностния слой почва.
Клиентите и почитатели на реномираната в бранша марка получават нова възможност за избор на най-подхождаща за нуждите и желанията им машина. Появата на новия модел следва ясно очертаната през последните години тенденция всяка задвижвана с мрежово напрежение машина на STIHL да има и свой акумулаторен двойник. Машина, която все по-често е предпочитана, защото не е „привързана“ към електрическия контакт.
Аераторите за поддържане на тревни площи са все още по-малко познати и не така популярни като косачките. Те се появиха и по-късно на пазара. Влизат в употреба значително по-рядко от косачките, обичайно през ранната пролет и късно лято. Аераторите също са машина, без която здравата, буйно растяща и плътно затревена зелена морава е трудно постижима, да не кажем и непостижима.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото