Акумулаторен миксер за строителни разтвори Collomix Xo 10 NC


Това е най-новият ръчен миксер за строителни разтвори, който за пръв път е представен публично през януари 2017 г. Първата поява на новия Xo 10 NC на българска земя бе по време на партньорската среща на „Ташев-Галвинг“ ООД през април т.г. Наред с новата серия миксери C-mix, г-н Масимо Гасперини, мениджър „Експорт“ в Collomix, представи и този първи в света акумулаторно захранван миксер. Тук публикуваме предварителна информация за него, защото продажбите му ще започнат от юни т.г.
Концепцията за неговото създаване е добре позната ‒ подобно на останалите акумулаторни инструменти, Collomix предоставя на своите клиенти инструмент, които им осигурява независимост на работното място от наличие на електрически контакт с мрежово захранване или електрогенератор. Миксерът има аналогични технически и производствени характеристики като станалия легендарен в света на майсторите строители модел Xo 1. Единствената разлика е в източника на захранване. За разработването на този акумулаторен инструмент Collomix е потърсила сътрудничеството на един от най-класните производители на акумулаторни батерии в Европа и света – немската компания Metabo. Както е обичайно за този вид инструменти, миксерът Xo 10 NC работи само с батерия на Metabo, но не и на други производители.

Батерията е литиево-йонна с изходящо напрежение 18 V и капацитет 5,2 Ah. Тази стойност на капацитета е избрана с оглед на действащи нормативни регулации за транспортиране на акумулаторни батерии. За транспортирането на акумулирани батерии с електрическа енергия над 100 Wh се налагат изисквания, които значително оскъпяват и усложняват транспорта. Поради това за Xo 10 NC е избрана батерия с енергия 93,6 Wh (18 V x 5,2 Ah), а не примерно с 6,0 Ah.
Миксерът е в състояние да разбърква разтвори с обем до 40 l (1–2 торби). Максималният диаметър на бъркалката е 120mm. С едно зареждане на батерията Xo 10 NC е в състояние да разбърка до 5 торби с тегло 25 kg прахообразна маса при силно вискозни разтвори. При материали с по-ниска вискозност, т.е. по-течни, броят на торбите нараства на до 8 торби.
Средната продължителност за едно разбъркване е около 3 min.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото