Акумулаторен прободен трион с Li-Ion батерия 4,0 Ah


В началото на годината немската фирма Metabo за пореден път заяви новаторските, а оттук и лидерските си позиции на пазара на професионални електроинструменти, като първа сред големите в бранша пусна ново поколение акумулаторни литиево-йонни батерии с капацитет 4,0 Ah. Батериите Li-Power Extreme имат същата големина и тегло като досега произвежданите с 3,0 Ah, но ги превъзхождат с 33% по-голям капацитет. Те са напълно съвместими и конструктивно с досега произвежданите със съответното изходящо напрежение батерии, което означава, че освен с новите, те може да работят и с вече купени инструменти, като се ползват предимствата от по-големия капацитет. Всяко качество, естествени има и своята цена. В случая, за батериите с напрежение 18 V, разликата между батериите с капацитет 4,0 и 3,0 Ah е 30 евро с ДДС, а при батериите с напрежение 14,4 V – 20 евро.
Очаквано бе, че наличието на нови по-мощни батерии ще отприщи появата на нови електроинструменти в производствената програма на немската компания. Точно това и се случи, като в началото на юни Metabo обяви две нови машини с акумулаторно захранване – прободният трион STA 18 LTX 140 и правият трион ASE 18 LTX.
За пълнота ще уточним, че новият STA 18 LTX 140 не е самотен боец, защото бе представен заедно с още четири също нови модели на прободни триони, захранвани с мрежово напрежение. И за да бъде разнообразието по-голямо, а възможностите за избор повече, два от моделите с мрежово захранване STEB 140 и STEB 140 Plus имат дъгообразно извита ръкохватка (наподобяваща домакинска ютия), докато другите два – STE 140 и STE 140 Plus са с права ръкохватка. За по-голяма яснота в края на статията поместваме по снимка на тези модели.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото