Акумулаторен трион AdvancedCut 18 NanoBlade


Разширяваме групата с подбрани инструменти за рязане на клони и тънки стъбла в градината с акумулаторния трион AdvancedCut 18. Този „напреднал в рязането“ трион е един от четирите налични към момента ръчни електроинструмента, при който се използва технологията за рязане, наречена NanoBlade (нано острие). Тя е поредният принос на Bosch в галерията за световни технически новости. Както подсказва наименованието, става дума за метод за прецизно рязане, използващ специализиран режещ инструмент, непознат до официалното му представяне като световна новост през 2017 г. Понеже самият производител не му е дал конкретно наименование, в статията ще го наричаме трионче NanoBlade, както е изписано върху него.
През същата година Bosch пуска на пазара първите три ръчни електроинструмента от този вид – акумулаторният трион EasyCut 12 и мрежово захранваните EasyCut 50 и AdvancedCut 50. Двата последни представляват вариант на познатите прободни триони с тази много съществена разлика, че класическото трионче, извършващо характерното за всеки трион възвратно-постъпателно движение, е заменено с трионче NanoBlade.
В средата на тази година Bosch пусна на пазара и най-новия си акумулаторен трион, работещ с технологията NanoBlade – AdvancedCut 18. За разлика от EasyCut 12, който ползва акумулаторна батерия с напрежение 12 V (10,8 V), този модел работи с батерия с напрежение 18 V. Това го прави по-подходящ за използване и в градината. Моделът AdvancedCut 18 е равнопоставен член по отношение използването на една и съща батерия, в семейство от над 20 акумулаторни инструмента за домашната работилница и градината (Power for All). Това също е голямо конкурентно предимство.

AdvancedCut 18 работи с триончета NanoBlade Speed 65 mm

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото