Акумулаторна бормашина за трудно достъпни местаКакто се вижда на снимките, новата ъглова акумулаторна бормашина GWB 10,8-LI Professional е инструмент, който позволява работа на места, недостъпни за която и да било друга разновидност на този най-често използван електроинструмент. Нейната изключително къса глава може да се завърта и фиксира в пет положения – от ъгъл 90° спрямо тялото до 0°, при което те се намират на права линия. Така „ъгловата“ отвертката става „права“. Останалите фиксирани работни местоположения на главата са при ъгли 22,5°, 45° и 67,5°.
Конструкторите на Bosch са успели да създадат единствената за момента в света бормашина от този вид с бързопритягащ патронник с дължина само 11 cm и възможност за фиксиране на главата в 5 положения. Това са качества, която я правят незаменим в редица случаи инструмент.
Освен с дългото си тяло, бормашината прави впечатление и с необичайно удължения пусков бутон. Това е направено с цел по-удобното държане на инструмента при работа в тесни пространства, когато се налага бормашината „да бръкне“ по-навътре във вътрешността, където място за ръката няма.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото