Акумулаторна ножица за клони STIHL ASA 85

ASA1
Измежду най-горещите новини, толкова нова, че първите влезли в страната ни екземпляри дори не успяха да стигнат навреме до експозицията на „Андреас Штил“ ЕООД на тазгодишния Технически панаир в Пловдив, е електрическата ножица за клони STIHL ASA 85. За този вид инструменти популярното у нас наименование е лозарски или овощаро-лозарски ножици. Този модел обаче има значително по-широк диапазон от приложения, защото реже с лекота стъбла и клони с дебелина до 45 mm. При това без никакво физическо усилие от страна на работещия. И не само това. Захранваната от литиево-йонната батерия STIHL AP 180 ножица е в състояние да се труди „неуморно“ в рамките на осемчасов работен ден, без необходимост от зареждане. Това я прави напълно автономен инструмент за работа на полето, в гората или градината, далеч от електрическия контакт. Не се налага прекъсване на работата за зареждане на батерията, нито носене на втора.
Без претенция за абсолютна непогрешимост, справката, която Google предостави от интернет пространството, показва че електрическата ножица на STIHL към момента няма равностойна на пазара.
Пускайки в продажба ASA 85 STIHL попълва една незаета досега, десета поред, ниша в продуктовата си програма от акумулаторни инструменти. Почитателите на марката пък получават високо производителен професионален инструмент от най-висок клас.
Посрещнахме новината за появата на STIHL ASA 85 с повишен интерес. След като преди време поместихме информация за една съвсем любителска акумулаторна ножица тип „лозарска”, не спират читателските запитвания дали тя може да се използва и за по-сериозни задачи, като за резитбата на лозя. Е, сега вече като техническо списание, може да препоръчаме STIHL ASA 85 като инструмент, който в неимоверна степен улеснява и прави многократно по-производителен труда на професионално занимаващите се с лозарство и градинарство. Защото, както се знае, ръчната ножица за клони е инструментът, без който в тези професии не може.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото