Акумулаторна овощарско-лозарска ножица RAIDER RD-PSH01


В края на юбилейната 20-та годишнина на марката RAIDER, „Евромастер Импорт Експорт“ ООД поднесе на нейните почитатели ценен коледен подарък – новата акумулаторно задвижвана овощарско-лозарска ножица RD-PSH01. Този вид ножици са известни също и като лозарски. Освен при резитбата на лозята, навярно тяхното най-натоварващо приложение, те са абсолютно задължителния ръчен инструмент за всяка овощна градина, за всеки двор.
Не само професионалните овощари и лозари познават до болка изтощителната работа с механична ръчна ножица, пък била тя и от най-скъпите професионални модели. Това е тежък, отмаляващ ръката, физически труд. За непривикналия на подобни физически упражнения човек и поддържането на домашната градина вече е предизвикателство.
Затова хората отдавна са измислили за всеки механичен инструмент, негов двойник, задвижван от двигател. При ръчните инструменти, най-често, електродвигател.
Заслужава да се отбележи, че при овощарските ножици „електрификацията“ настъпи най-късно, след навлизането на акумулаторните батерии като източник на енергия. Освен това вграждането на електромотор, редуктор и задвижващ подвижната режещата челюст механизъм, на електронна платка за управление, а в някои модели и акумулаторна батерия, в малогабаритен ръчен инструмент, е огромно техническо предизвикателство.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото