Акумулаторна система машини DeWALT 54V-XR FLEXVOLT

flexvolt1
В предишния брой на списанието представихме новата уникална литиево-йонна батерия на DeWALT – 54V-XR FLEXVOLT. С изходящо напрежение 54 V и електрическа енергия 108 Wh, тя е в състояние да захранва дори и стационарни машини. Това е световна новост, която открива нови обширни територии за навлизане на автономно захранваните електроинструменти и машини. Тук продължаваме темата с описание на две от новите машини, работещи с тази батерия и напрежение 54 V.

Настолен циркулярен трион DCS7485
Тази, първа от този вид машина в света, е впечатляваща демонстрация на възможностите на новата акумулаторна система на DeWALT 54V-XR FLEXVOLT. Едва ли трябва да се обзалагаме, че тя ще намери бързо радушен прием сред професионалната майсторска гилдия. Така, както останалите акумулаторно захранвани електроинструменти за удивително кратки срокове изместиха до голяма степен и продължават още повече да изместват захранваните с мрежово напрежение класически ръчни електроинструменти.
2
Независима от външно захранване и дълги кабели, с компактни размери и ниско тегло (21,5 kg), с удобни за носене ръкохватки, това е чудесна дърводелска машина, необходимост при монтажни и други работи на място, пренасяна от обект на обект. С циркулярен диск с диаметър 210 mm машината може да реже до максимална дебелина 65 mm. Максималната широчина на материала е 610 mm, при рязане от лявата страна и 318 mm, когато дискът се намира от дясната страна. При рязане под ъгъл 45° дебелината е ограничена до 50 mm.
Плотът с размери 630 х 570 mm е изработен от алуминиева отливка. Той е здрав, устойчив на измятане, осигурява стабилна опора на рязания материал. Повърхността му има защитно покритие, което го предпазва и същевременно улеснява плъзгането на детайлите върху него.
Механизмите за задаване на дълбочината на рязане и наклона на циркулярния диск (в диапазона от –3° до +48°) позволяват лесно и точно настройване на машината. За прецизното рязане спомага и водачът (опората), който се фиксира към плота посредством ексцентриков лостов механизъм.
Машината има щуцер за присъединяване на маркуча на промишлена прахосмукачка. Пусковият бутон е свързан посредством електронна система, която не позволява самоволно включване на електродвигателя след неговото аварийно изключване, примерно прекъсване на електрозахранването.
3

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото