Акумулаторни бормашини-отвертки на Bosch – по-мощни, по-производителни, по-дълговечни


Обединяваме в една статия още съвсем прясната информация за четири нови модела професионални акумулаторни инструменти, които Bosch пуска на пазара през май. Те отчетливо бележат линията на развитие при най-високото ниво на този вид инструменти – все по-мощни, пригодени за все по-голямо натоварване и висока дълготрайност, с по-продължителна работа при едно зареждане на батерията. И всичко това без да се посяга на едно от най-съществените предимства на инструментите с автономно захранване – минимално тегло, компактни размери, максимално удобство при работа. Едва ли е необходимо да подчертаваме изрично, че тези, както и всички останали акумулаторни инструменти на Bosch, професионални или любителски, работят с ново поколение литиево-йонни акумулаторни батерии. Именно непрестанното усъвършенстване на батериите прави възможно също така непрестанното подобряване на работещите с тях машини, включително направи възможна появата на инструменти (ъглошлайфмашини, ръчни циркулярни триони, перфоратори и други), за които само допреди няколко години акумулаторният вариант бе немислим.
Четирите акумулаторни машини, обект на тази статия, са:
» Bosch GSR 14,4 VE-2-LI и Bosch GSR 18 VE-2-LI. Това са бормашини-отвертки, предназначени за завиване на винтове и пробиване на отвори в дърво, метал и други материали.
» Bosch GSB 14,4 VE-2-LI и Bosch GSB 18 VE-2-LI – бормашини с наличие на ударно действие, което позволява с тях да се пробиват отвори и в тухлен зид.
И четирите машини се отличават с по-голяма мощност, респективно производителност при работа, имат по-компактни размери в сравнение със своите предшественици при същото захранващо напрежение. Като се прибави и удължената дълготрайност на инструментите, всичко това пояснява съдържанието, което Bosch влагат в понятието Robustseries, дадено на група инструменти, към която принадлежат и тези четири модела.
Характерна за новите машини е гъвкавата схема за избор на батерията (Flexible Power System), която позволява на клиентите да направят оптималния за себе си избор.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото