Акумулаторни електроинструменти на Bosch с безчетков електродвигател

Bosch-EC1
В НС 7-8/2013 представихме най-новия към момента многофункционален електроинструмент на Bosch – Multi-Cutter, машина с многостранни приложения за рязане и шлифоване на различни материали. По-точно, това са два модела с различно захранващо напрежение, които се отличават най-вече с това, че вместо обичайните колекторни (с четки) електродвигатели, GOP 14,4 V-EC Professional и GOP 18 V-EC Professional се задвижват от нов вид безчеткови електродвигатели (ECM – Electronically Commutated Motor или BLDC – Brushless DC Motor). Публикуваната в списанието информация изпревари с около месец появата на двете машини на пазара. Сега, в края на септември, продължаваме с поредната новини в сектора на акумулаторно захранваните ръчни електроинструменти на Bosch. Семейството на работещите с безчеткови електродвигатели нараства с нови три модела:
» GSR 18 V-EC TE Professional – електрическа отвертка, специализиран инструмент за серийно завиване на винтове в сухото строителство
» GSR 10,8 V-EC Professional – електрическа отвертка/бормашина
» GSR 10,8 V-EC HX Professional – електрическа отвертка
Това е добра новина за професионалистите, които предпочитат и разчитат в работата си на марката Bosch. Акумулаторните инструменти, работещи с новия вид електродвигатели, имат редица неоспорими предимства.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото