Акумулаторни инструменти DeWALT със захранване 12 V


Да се пише за електроинструментите на DeWALT е вълнуващо преживяване, каквото неминуемо поражда по-внимателното запознаване с поредния перфектно изпипан инструмент на реномирания американски производител със стогодишна история. Тъй като неведнъж сме писали в списанието за машините с тази марка, ще споменем само, че за изминалото столетие DeWALT се е утвърдила като водещ световен лидер в проектирането, конструирането и производството на висококачествена професионална техника. Това ѝ отрежда първото място на пазара на професионални електроинструменти в Северна Америка, както и признанието за най-бързо развиваща се през последните години в света марка професионални електроинструменти. От над десет години неин дистрибутор за България е фирма „Ташев-Галвинг“ ООД.
В тази статия представяме няколко машини от новата генерация акумулаторни електроинструменти, захранвани с напрежение 12 V. Макар напоследък вниманието на компанията да е насочено значително повече към секторите на 18- и 54-волтовите електроинструменти, ползващите захранващо напрежение 12 V не отстъпват позициите си, защото имат своята запазена територия. Те разполагат с достатъчна мощност за широк кръг от приложения, като същевременно са по-компактни, по-леки, често и по-удобни за работа, особено на традиционно неудобни места – над главата или при ограничен достъп. Това, както и по-ниската цена, им поддържа широко отворени вратите на пазара за всички категории домашни майстори, а също така и за редица професионални приложения.
Както е известно, всички електроинструменти от серията 12 V ползват едни и същи акумулаторни батерии и зарядни устройства, обозначени за напрежение 10,8 V, защото между тях разлика няма.
Изпробваните в редакционната работилница, предоставени ни за тестване от „Ташев-Галвинг“ ООД електроинструменти, са комплектувани с батерии с капацитет 2, 3 и 5 Ah от наложилата се вече близо десетилетие, непрестанно усъвършенствана серия XR (Extreme Range). Поради пълната взаимозаменяемост при ползване на батериите, повечето от машините в тази серия се предлагат и във вариант без батерия и зарядно устройство.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото