Акумулаторни машини на STIHL ще се произвеждат в Германия от 2024 г.


На 22 септември 2022 г. групата STIHL обяви, че ускорява своята стратегия за производство на акумулаторни машини и инструменти. За целта от 2024 г. в Завод 2, намиращ се на територията на централата на компанията във Вайблинген, Германия, ще започне производството и на професионални акумулаторно захранвани машини.
По този повод, г-н Михаел Трауб, председател на Управителния съвет на STIHL AG, заявява: „Почти 20% от всички продадени по света продукти на STIHL са с акумулаторно захранване. Този вид машини са нашият най-бързо развиващ се пазарен сегмент и ние продължаваме да инвестираме мощно в това направление с бъдеще. Със създаването на новите производствени мощности за акумулаторно захранвани продукти, ние определяме курса, който ще ни позволи и в бъдеще да продължим да бъдем водещ играч на този пазар.”
Г-н Мартин Шварц, член на Управителния съвет, ръководител на направление „Производство и управление на материалите“, добавя: „Решението да започнем производство на акумулаторни машини във Вайблинген е ясен ангажимент към нашия завод в Германия. Така разширяваме производствения си капацитет в сектора на акумулаторните продукти, което ще ни позволи занапред да създаваме устойчивост на нашата международна производствена мрежа с оглед нарастващото търсене.“

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото