Акумулаторни пистолети за лепене на Steinel

Steinel1_1
Редовните читатели на списанието добре познават немската фирма Steinel от поредицата статии за нейни продукти, публикувани от редакцията в резултат на дългогодишното ни сътрудничество с техния официален вносител за България – фирма „Ташев-Галвинг“. Немската компания е специализирана в четири основни направления, в които има лидерски позиции. Характерно за нея е, че поддържа две продуктови линии – за домашна и за професионална употреба. При това техническото ниво и качеството на продуктите, предназначени за дома, значително надвишават средното на пазара. Голяма част от нейното производство, най-вече пистолетите за горещ въздух, се купуват в големи количества от компании, които са световни пазарни лидери, а те на свой ред ги продават под собствената си марка. Това е масова търговска практика в световното производство, която допринася за подобряване на качеството и разнообразието на пазара.
Основните области на компетентност на Steinel са:
» Сензори за откриване на движение с цел „интелигентно“ управление на осветителни тела и системи
» Осветителни тела със сензорно управление за външно и вътрешно приложение
» Горещо-въздушни пистолети
» Пистолети за лепене със стопяеми лепила
Към момента на сайта на списание „Направи сам” са публикувани 18 статии, представящи подбрани продукти от тези групи, всеки лесно може да намери интересуващата го информация, като изведе на екрана списъка със статиите за продукти на Steinel.
В този брой на списанието ще представим най-новите модели на пистолети за лепене, както и горещо-въздушните пистолети на Steinel, които впечатляват най-вече със силно обновения си дизайн, а така също и с редица технически решения, които нагледно илюстрират бързия технологичен възход на водеща в дадено производство компания, докато повечето от останалите ги следват на неизбежната дистанция.
В тази статия ще разгледаме новите модели пистолети за лепене със стопяемо лепила, а на пистолетите за горещ въздух заделяме самостоятелна статия в броя.
3
Пистолетите за лепене със стопяемо лепило намират традиционно широко приложение и влизат в кошницата с най-необходимите инструменти за различни видове работилници. Мястото им в домашната работилница, а вече и в чекмеджето с най-необходимите инструменти, без които дори най-елементарни в техническо отношение дейности в дома са невъзможни, е запазено. Лепенето е най-разпространеният способ за свързване на различни материали едни с други, включително за възстановяване на счупени или разглобили се предмети.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото