Акумулаторни шприцове DeWALT DCE571/ DCE580

От години различните по предназначение и състав пастообразни уплътняващи и залепващи материали тотално завладяха строителството и ремонтните дейности, навлязоха в множество производства и дейности, включително в авторемонтните. Материалите на силиконова, акрилна, полиуретанова, битумна и други основи станаха неразделна част от стенните и подови облицовки в бани и кухни, масово се прилагат за уплътняване на дограма, включително покривни прозорци, на пролуки в зидарията, за уплътнения на покривната конструкция и особено при полагане и ремонт на битумни керемиди, за уплътняване на водосточни тръби и улуци, при поставяне и ремонт на дъсчени настилки и подови покрития от масивна дървесина и т.н. Безброй са приложенията за запълване и уплътняване на фугите между различни материали и елементи. Пастообразни материали с по-малка консистенция се използват за залепване при голяма обща дължина на шева.

Лавинообразното навлизане на този вид материали в практиката породи и потребността от създаване на професионални електроинструменти – шприц-пистолети, които спомагат за многократно повишаване на производителността на труда. С такъв пистолет се постига много точно дозиране на пастообразния материал, с лекота се изпълняват добре запълнени, с равна и гладка повърхност шевове.
Измежду най-доброто, което се предлага на пазара, са акумулаторно задвижваните пистолети на DeWALT. Тук представяме два от тях – моделите DCE571 и DCE580. Те се различават един от друг по дължината на тръбата (резервоара) за поставяне на материали, които се доставят в тънкостенна обвивка. Поради външната им прилика с кулинарния продукт „салам“, те са добили гражданственост и под това име. При модела DCE571 тръбата е дълга 240 mm, а при модела DCE580 – 375 mm. Съответно дължината на първия шприц заедно с накрайника (дюзата) за шприцоване е 605 mm, докато на втория е 740 mm. Разликата в теглата е минимална – 2,1 kg за първия и 2,2 kg при втория.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото