Акумулаторно задвижване за системата инструменти STIHL KombiSystem

 

 

За малко повече от 10 години електрическите инструменти и машини с акумулаторно захранване на STIHL и VIKING значително разшириха и обогатиха продуктовата гама на тази водеща в отрасъла немска компания. Почти не остана професионална или предназначена за ползване в домашната градина машина с бензинов двигател, която да няма своя електрически задвижван двойник. При това с предимство на акумулаторното захранване. Този автономен начин на задвижване има многобройни предимства, които особено ярко изпъкват в личното стопанство и градина. Бързото развитие на акумулаторните технологии осигури все по-засилващ се превес на предпочитанията към акумулаторно захранваните машини за сметка на работещите с мрежово напрежение. Удобството, трансформиращо се в удоволствие, да работиш без ограниченията, които налага електрическият кабел, не се измерва с пари. Към предимствата на акумулаторната машина трябва да добавим и ниското захранващо напрежение, което я прави безопасна дори и при работа във влажна среда.
Към днешна дата появата на поредната нова акумулаторна машина STIHL вече не привлича така силно вниманието, както бе преди само няколко години.
Не така обаче стои въпросът с новия задвижващ агрегат – електродвигател със захранване от акумулаторна батерия KMA 130R. Причина за особеното внимание, което той заслужава, е предназначението му да задвижва широката гама от инструменти за работа в градината – елементи от комбинираната система STIHL KombiSystem. Пускането му на пазара през април 2018 г. представлява голям интерес не само за тези, които за пръв път попълват арсенала си от механизирани градински инструменти. Новият двигател, по-точно задвижващ агрегат, позволява приобщаване на вече закупените инструменти от системата STIHL KombiSystem към модерното и предпочитано семейство на акумулаторно захранваната техника.
Системата STIHL KombiSystem представлява изпитано, доказано от години, изключително ефективно икономически изгодно решение, което STIHL предлага на клиентите си. То предоставя възможност на собствениците на сравнително малки градини да разполагат с цялата необходима им гама от механизирани инструменти на много изгодна цена. Както за придобиване, така и за тяхната техническа поддръжка, както и по-удобно съхраняване. Системата на STIHL е сполучлива реализация на идеята „един двигател – множество работни приставки, работни инструменти“. Така например към момента системата включва тринайсет инструмента. За тяхното задвижване е достатъчен един, а не тринайсет отделни двигателя. Сметката е повече от ясна.
По принцип всеки от елементите на STIHL KombiSystem се продава поотделно, което позволява оптимално подбиране на работния инструментариум и неговото развитие в бъдеще.
Досега системата STIHL KombiSystem разполагаше с два двигателя с вътрешно горене , съответно с мощност 0,8 и 0,9 kW. Те имат своето място и за вбъдеще, в зависимост от специфичните условия, които дават предимство на бензиновия двигател.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото