Апарати REM Power за заваряване с електроди


Поредното представяне на многонационалната компания Rheinland Elektro Maschinen Group (REM Group) по време на пролетната партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ ООД през април т.г. в София, затвърди мнението, че фирмата навлиза бързо и разширява позициите си на българския пазар. Това се дължи преди всичко на разнообразието от модели, на доброто качество на предлаганите машини и силно конкурентната им цена. Качества, които се ценят на всеки пазар. Българският, естествено, не прави изключение. От „Ташев-Галвинг“ ООД научихме също, че друго голямо предимство при работата с този производител е изключително бързата реакция и отзивчивост от страна на представителството в гр. Скопие при организиране на доставките, евентуални рекламации и т.н.
В НС 1-2/2018 подхванахме задачата да представим в списанието групата на заваръчните устройства на REM Power, които „Ташев-Галвинг“ ООД предлага на нашия пазар. Разбираемо, пристрастието към високите технологии, ни заведе при най-високия клас заваръчни апарати – фамилията телоподаващи инверторни апарати за заваряване MIG/TIG/MMA. По същата причина заделихме и най-голямо внимание на модела с микропроцесорно управление WMEm MIG 220Di Multimatic, чиито възможности за автоматично настройване на оптималния работен режим, в добавка – и привлекателната му цена, го правят желана придобивка. Професионална машина, чиито възможности биха били пълноценно оценени и рационално използвани в професионалното поле на приложения.
В обичайните случаи на заваряване и особено в любителската и занаятчийска практика, често и за професионални дейности, най-често се използва електродъговото заваряване с обмазани електроди. Ето защо в тази статия ще представим три модела на заваръчни апарати – по един от всяка от трите основни групи, в които REM Power предлага своите машини: Basic Line, Professional Line и Premium Line. За да избегнем повторенията, предварително уточняваме, че и трите апарата са инверторни. Предимствата на този вид правотокови заваръчни апарати са многократно, повече или по-малко подробно, описвани в списанието ни. Ще припомним само, че поради инверторния си принцип на работа тези заваръчни апарати са пригодени за захранване както от електрическата мрежа, така и от електрогенератор.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото