Бормашини Festool Quadrill с четирискоростни редуктори и мрежово захранване

img src=“http://napravisam.net/wp-content/uploads/2014/03/Quadrill1.jpg“ alt=“Quadrill1″ width=“543″ height=“362″ class=“alignleft size-full wp-image-23688″ />
Тази група бормашини от обновената продуктова палитра на Festool е наречена Quadrill и включва два модела:
» Бормашина/отвертка DR 18/4 Е
» Бормашина с ударно действие/отвертка PD 20/4 Е
Различието между двата модела, е че PD 20/4 Е е пригоден и за ударно пробиване на тухлен зид и други сходни по твърдост и структура строителни материали. В тухлен зид тази бормашина може да пробива отвори с диаметър до 20 mm.
Двете машини са мигрирали от листата на Protool в разширената продуктова палитра на Festool, защото се отличават с редица достойнства и разширяват възможностите на клиентите да правят оптималния за себе си избор – акумулаторна бормашина с независим източник на захранване или бормашина, захранвана с мрежово напрежение 220 V. Машините от групата Quadrill си приличат силно с инструментите Quadrive, близки са и експлоатационните им характеристики. И двете групи работят с безчеткови електродвигатели EC-TEC (http://napravisam.net/?p=23692), което все още е рядкост за електроинструменти с мрежово захранване, предавателните им механизми са четиристепенни с вече описаните предимства, които дава това решение.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото