Бош поставя началото на кампания за устойчиво развитие в България

 

 

Инициативата „GreenPlanet” на Бош Електроинструменти се осъществява с грижа за природата

 

  • Планираните действия на дивизия Бош Електроинструменти са част от глобалната инициатива на компанията Живей устойчиво #LikeABosch
  • Бош в България разработва, развива и предлага устойчиви продукти и услуги на своите клиенти
  • Група Бош е трайно ангажирана с политиката на устойчивост и непрекъснато се развива в тази посока

 

 

Дивизия Електроинструменти на водещия световен доставчик на технологии и услуги Бош даде началото на нова кампания под надслов „GreenPlanet“. Тя има за цел да облагороди горския фонд на страната с поне 1000 нови дръвчета и е част от действията на компанията в посока реализирането на международната инициатива Живей устойчиво #LikeABosch. Като използва името на кампанията, от началото на 2021 г. Група Бош представя своята политиката за устойчиво развитие чрез поредица от видеоматериали.

 

В инициативата „GreenPlanet“ своеобразно участие ще вземат и потребителите, тъй като от всеки закупен от тях хоби или градински електроинструмент до края на месец май Бош ще задели средства за осигуряването на около 1000 дръвчета, които екипът на компанията ще засади през октомври. Обогатяването на горския фонд на България има множество позитивни ефекти. Сред тях са повишаване на качеството на въздуха, поддържане и развиване на биоразнообразието и намаляване на риска от природни бедствия.

За Група Бош, както и за дивизия Електроинструменти, „устойчивост“ означава отговорност към природата и обществото“, споделя Регина Симон, търговски директор на Бош Електроинструменти. „Продуктите и услугите ни са създадени да вдъхновяват потребителя и да подобряват качеството на живот, като предлагат иновативни и ефективни решения, щадящи околната среда. Вярвам, че клиентите ни ще припознаят инициативите под надслов Живей устойчиво #LikeABosch и „GreenPlanet“ и ще обединим усилията си в грижата за нашата планета“, допълва Симон.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото