Верижни триони на STIHL за работа в короната на дървото


Палитрата от моторни верижни триони на STIHL е така създадена, че да предлага оптималната машина за всеки вид професионална дейност в дърводобива, обработката на дървесината и поддръжката на дървета, основно в овощните градини, както и за употреба в двора и домашната градина. В предния брой на списанието представихме титана в семейството на STIHL, новият модел MS 881, който пое от своя предшественик MS 880 короната на най-мощния към момента серийно произвеждан моторен верижен трион в света.
С тази статия се пренасяме в другия край на палитрата по мощност. При специализираните верижни триони, създадени за работа в короната на живи дърветата – кастрене на клони при нейното оформяне, извършване на плододайна резитба, както и за премахване на сухи и болни клони. Макар и по-рядко, този вид триони се ползват също при премахване на стари, опасни за хората, превозни средства и сгради, високи дървета, когато условията налагат рязане на части от върха към основата.
Предназначени за работа при трудни, дори рискови за здравето условия и височина, от висока стълба или повдигателна платформа, нерядко и чрез катерене по клоните, тя поставя редица специфични изисквания към този вид моторни триони.
Поредното в тази група триони попълнение за българския пазар са моделите STIHL MS 151 TC и STIHL MS 194 T.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото