Верният избор на блокчета за зидане YTONG – съветите на специалиста

Редовна практика в двайсетгодишната история на „Ксела България” е провеждането на семинари с проектанти, строители, търговци и други специалисти, придружени с практически демонстрации за запознаване в детайли с особеностите, предимствата и технологията на работа с произвежданите от компанията материали. Присъствието на представител на редакцията на „Направи сам“ на такъв семинар през май т.г. ни даде възможността да запознаем и огромната читателска аудитория на списанието със синтезирана информация „от извора” за верния избор и приложение на блокчетата за зидане YTONG и топлоизолационните плочи Multipor, да направим широко достояние някои не особено познати тънкости, които често убягват дори и на специалистите с немалък практически опит. Казваме това с ясното съзнание, че сайтът на „Направи сам” към момента съдържа 30 статии за продуктите с марките YTONG и Multipor, които „Ксела България” произвежда и предлага на нашия пазар. Въпреки това винаги има нова информация, с която да обогатим този изчерпателен строителен справочник в списанието ни.
Демонстрацията, която ще онагледим с множество снимки, сама по себе си води до логичния извод: няма нищо по-лесно от изграждането на най-различни стени с блокчета за зидане YTONG. С пълна сила същото важи и за направата на ефективна вътрешна или външна топлоизолация с все още новите за нашия пазар минерални плочи Multipor. И което е най-важно – впечатляваща е лекотата, с която се постига много добро качество на зида, позволяващо избягване на дебелослойните мазилки и замяната им с тънкослойни, а в редица случаи откъм вътрешността на сградата е достатъчна и само шпакловка. При това гипсовият разтвор има изключително силна адхезия към материала на блокчетата и шпакловката се свързва много здраво с повърхността им.
Penevvasil
Семинарът бе проведен със служители на една от най-големите вериги от вида „Направи си сам“, чиято основна задача е да бъдат компетентни консултанти на своите клиенти, и то не само на крайни купувачи, защото често имат решаваща роля и за привличане на поръчки от строителни фирми. Семинарът бе посветен на свойствата и характеристиките, на правилния избор и приложение, на технологията на строителство с блокчетата за зидане от клетъчен бетон YTONG и топлоизолационните плочи Multipor.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото