Водни помпи и водоструйни машини Raider

В програмата за градинска техника TopGarden на „Евромастер Импорт Експорт“ значително място заемат системите за напояване – различни водни помпи, маркучи, присъединителни елементи (фитинги), разпръскващи водата прибори, та дори ръчни пулверизатори за овлажняване на листата и наторяване с течен тор на стайни растения. От тях подбрахме да представим няколко помпи. Към темата добавихме и две водоструйни машини Raider, защото този вид машини безусловно са доказали незаменимостта си при почистване на всевъзможни каменни настилки и плочници, на зидове или зацапани с пръст и глина сечива.

Потопяема помпа RD-WP16

Моделът е представител на семейството мембранни помпи. Тя е потопяема и се спуска във водата при дълбочина до 7 mm, колкото е и дължината на електрическия кабел. Характерно за този вид помпи е голямата напорна височина, до която изпомпват водата за сметка на по-малкия им дебит. За помпата RD-WP16 тези данни съответно са напорна височина 50 m и дебит 20 l/min (1200 l/h). Мощността на задвижващия мембраната електромагнит е 300 W. Засмукващият отвор се намира в долната част на помпата, а изходящият щуцер за присъединяване на маркуча е с диаметър 3/4”. Помпата е предназначена за чиста вода, поради което не бива да се спуска в непосредствена близост до дъното, където може да засмуче тиня, пясък и други твърди частици, които да причинят аварийно износване на мембраната.
Цена – 64,90 лв.

Помпа с електронен пресостат RD-WP17

Помпата е центробежен тип с дебит 64 l/min (3800 l/h). Напорната й височина е 48 m, а максималната дълбочина на засмукване – 7 m. Електродвигателят е с мощност 1200 W. Тялото на помпата е изработено от неръждаема стомана. Характерно за RD-WP17 е, че е фабрично комплектувана с прецизно функциониращ електронен пресостат. Той включва и изключва помпата автоматично в зависимост от поддържаното в напоителната или друга система налягане на водата.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото