В категории: 2017, Брой 3-4/2017, Популярни статии, Строителство Керамични блокове пълнени с минерална вата Porotherm 38 W.i Plan – за нискоенергийни сгради

 
 

Като производител, заемащ трайно първото място в световната класация по производство на керамични тухли за зидане, австрийската компания Wienerberger за малко повече от десетилетие се наложи като предпочитана марка и на българския пазар. Нейните керамични материали за зидане, блокове с вертикални кухини коренно промениха представата на „печените“ строители що е това тухла. С почти 200-годишна история Wienerberger на практика доказа, че съчетанието между един от най-древните строителни материали, природната глина, обработена по съвременни технологии и техника, може да роди керамичните блокове Porotherm, обединяващи две трудно съчетаеми качества – здрав и на практика вечен материал за изграждане на масивни зидове, при това с удивително добри топлоизолационни свойства.
Още по-трудно бе за средностатистическия „печен строител“ да си представи, че един класически строителен материал, каквито са керамичните тухли, може да бъде развиван с темпове, напомнящи високите технологии. Оказва се, че може. Доказателство е именно фамилията Porotherm на Wienerberger.
По-малко от половин година, след като в списанието представихме блокове Porotherm 38 N+F Comfort, като „най-добрия керамичен блок за монолитни външни стени“, сега отново и още по-категорично трябва да си послужим със същото определение за най-новия продукт от още по-висок клас – блоковете за зидане Porotherm 38 W.i Plan, които „Винербергер“ ЕООД пусна на българския пазар в началото на годината.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото