Градински лампи със слънчево захранване

1
Осветителните тела със собствено, независимо захранване, добито в резултат на слънчевото греене, заемат изцяло сегмента от лампи, предназначени за външно осветление – около сградите или в градината. Причината е очевидна – електроенергията е безплатна, а слънчевите панели стават все по-евтини, по-производителни и по-дълготрайни. Развитието на този вид лампи е неразделно свързано и със стремителното усъвършенстване на светодиодите, като най-икономичен източник на светлина.
В НС 7-8/2012 бе първото представяне на лампите със слънчево захранване на Brennenstuhl. Сега продължаваме темата, като разширяваме информация с най-новите, предлагани от „Ташев-Галвинг“ към май т.г. осветителни тела за външно осветление.
Три от описаните тук модели са предназначени за осветяване на пространството в непосредствена близост до сградата. Поради това те са пригодени за монтиране към фасадата или на друго подходящо място – гараж, беседка и др. Слънчевият панел е отделен от тялото на лампата. Това решение има съществено предимство, защото позволява избиране на оптималното място за неговото монтиране с оглед посоката, от която пада директната слънчева светлина. Лампата пък може да се монтира така, че да осветява желаното място.
Всички модели са защитени срещу проникване на твърди частички с големина над 1,0 mm и водни пръски (степен на защита IP 44).
3

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото