Диамантeни дискове за сухо рязане на Rubi


Като водещ производител на машини, инструменти и множество други принадлежности, необходими за висококачествено, професионално изпълнение на облицовки с плочи, испанската фирма Rubi непрестанно обогатява и разширява палитра от инструменти за рязане, полиране и пробиване на такива материали. Тук ще представим накратко гамата от диамантени дискове (с диамантени зрънца) Rubi, предназначени за рязане на керамични и естествени материали, чието качество, висока производителност и износоустойчивост, съчетани с конкурентна цена, са ги наложили като все по-предпочитан професионален инструмент в над 120 страни от всички континенти. Rubi предлага широка гама диамантени дискове за сухо и мокро рязане с диаметри от 115 mm до 350 mm.
Диамантните дискове за рязане се делят на няколко основни групи според изпълнението на режещия им ръб, използваните материали и технология на производство. Фактори, от които зависи способността им за рязане на различни материали, производителността, тяхната износоустойчивост, качеството на рязане и т.н.

 

Дискове с непрекъснат режещ ръб. Този вид дискове режат най-фино и чисто, по правило без нараняване на повърхността по ръба на прореза. Те са подходящи предимно за рязане при перпендикулярно разположен спрямо повърхността диск. Използват се за рязане на керамични плочи и други материали с дебелина до 25 mm.
Turbo. Производителят определя тези дискове като „великолепно решение“. Те се отличават с висока производителност и скорост, съчетани с високо качество на рязане.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото