Домашни парочистачки на Black&Decker

FSMH1621_5От продуктовата гама на Black&Decker досега в „Направи сам“ сме представяли множество електроинструменти, машини за работа в градината, прибори за поддържане на автомобила. Сега отваряме една нова за списанието страница, защото представяме друго, по-малко познато направление в производствената програма на тази световно известна компания – електроуреди с битово предназначение и по-конкретно, на приборите за почистване с помощта на гореща водна пара.
Този вид прибори, известни повече като парочистачки, придобиват все по-голяма популярност. Това обяснява и навлизането на Black&Decker в този пазарен сегмент. Към момента с тази реномирана марка се предлага фамилия от четири модела, наречена steam mop, и отделно ръчен прибор за почистване, наречен steambuster. В редакцията получихме от „Ташев-Галвинг“ два от моделите на Black&Decker за тестване, което ни позволи лично да опознаем тяхното функциониране и реални възможности.
Методът за почистване с използване на гореща водна пара има няколко съществени предимства пред класическото измиване с гъба, парцал и други подобни средства, вода и миещ препарат. Поради високата температура водната пара силно улеснява омекването, разтварянето и премахването на замърсяванията, което позволява бързо, лесно и най-вече качествено почистване, без използване на миещи препарати. Така се избягва внасянето в обитаеми помещения на всевъзможни химически вещества, чиито остатъци неизбежно се задържат продължително върху третираните с препарати повърхности.
Най-същественото предимство при почистване с гореща пара е, че така се унищожават 99,9% от бактериите и микробите, което отново става без използване на химически препарати. Това е предпоставка за поддържане на здравословна хигиена в дома, особено при съжителство с домашни любимци и лазещи по пода малки деца.
Основното предназначение на приборите на Black&Decker от серията steam mop е почистването на подови настилки, устойчиви на третиране с гореща водна пара – паркетни настилки от твърда дървесина, чиято повърхност е запечатана и защитена с водонепропускливо лаково покритие, водоустойчив ламинатен паркет, покрития от линолеум, меки и твърди материали от PVC, керамични облицовъчни плочи, плочи от естествен камък, като мрамор и гранит, например и др. Методът за почистване с водна пара може да се прилага и за повърхностно освежаване на килими и килимени покрития.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото