Дълготрайни инструменти на DeWALT за пробиване и къртене на бетон

DeWALT-XLR1
По правило водещите производители на електроинструменти предлагат и инструментите, с които работят техните машини. Това особено отчетливо се забелязва при инструментите, с които работят перфораторите и къртачите – свредла и боркорони, шила и длета за работа в бетон, включително стоманобетон, керамични и други строителни материали. От качеството на инструмента в много голяма степен зависи дали дадена машина може да изяви изцяло качествата си или не. Появата на акумулаторно захранваните електроинструменти допълнително завиши изискванията особено към свредлата, защото акумулираната в батерията електроенергия трябва да се разходва възможно най-рационално.
Ето защо всеки от големите производители се стреми да развива собствено производство, с което да конкурира останалите или пък да купува инструментите си от специализирани водещи в своята област по-малки фирми (т.нар. OEM производители). И в двата случая същественото е, че всеки от тях поставя и застава зад своята марка, с нея гарантира качеството, производителността и дълготрайността на инструментите, които предлага за машините си. Проблемът, естествено, има и своята икономическа страна, защото т. нар. консумативи също формират представляват огромен пазар.
Като производител от световна величина DeWALT също от години разработва и произвежда инструменти за пробиване и къртене в бетон и други строителни материали. Тази серия инструменти носи общото наименование XLR, което цели да подчертае тяхната екстремно висока дълготрайност и надеждност.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото