„Евромастер Импорт Експорт” е ексклузивен партньор на Mеtabo


На 22–24 септември фирма „Евромастер Импорт Експорт” тържествено отбеляза своята 25-годишнина. Проявата бе проведена в курорта Боровец. Нейната делова чест бе търговска конференция с участието на близо 350 участника – партньори, гости и служители на компанията.
На конференцията за пръв път бяха официално обявени подробности около едно от значимите събития през годината в търговията с електроинструментите в страната ни – от края на 2016 г. „Евромастер Импорт Експорт“ е новият единствен и изключителен представител на Metabo за България.
Ето защо презентацията на д-р инж. Лъчезар Нешев, продуктов мениджър за Metabo, бе очаквана с голям интерес, а той бе посрещнат с аплодисменти. Интересът бе допълнително засилен и от разположената пред конферентната зала експозиция с подбрани модели електроинструменти на Metabo, някои от които уникални.
Това, което най-силно вълнуваше аудиторията, бе как новият дистрибутор ще развива занапред продажбите на електроинструментите на тази високо реномирана немска марка чрез собствената си дистрибуторска мрежа в отличие от доскоро съществуващия модел на търговия. Интересът бе насочен също и към редовните доставки на резервни части и организацията на сервизната дейност.

Преди да му предоставим думата обаче, трябва да кажем няколко думи за представянето на марката Metabo досега. От години Metabo е добре позната марка на българския пазар на професионални инструменти. Тя е добре позната и на читателите на „Направи сам“, откак стъпва за пръв път в България през 1993 г. Към момента на сайта на списанието се намират 102 статии, подбрани измежду всички досега публикувани в „Направи сам”. По тях читателят може да проследи неспирния поток от технологични новости, родени в изследователските и проектантски центрове на немската компания, поредицата от нови модели, световна новост, всеки от които бележи поредния връх при даден вид електроинструменти.
Както при всеки друг високотехнологичен сектор, за да бъде световен лидер в производството, компанията трябва да бъде водеща и в изобретателството, в развитието на науката и технологиите, в непрестанното създаване на нови и нови високо иновативни продукти, които теглят техническия прогрес устремно напред и държат конкурентите на дистанция зад себе си. За приноса на Metabo в световния технически прогрес красноречиво говори фактът, че компанията притежава над 700 патента и регистрирани производствени образци.
Не случайно в редица от стотината публикации за продуктите на Metabo в „Направи сам” се срещат често определения като: „Революционна акумулаторна батерия на Metabo – LiHD“, „Първата в света акумулаторна батерия с капацитет 5,2 Ah“, „Революционен скок в производството на акумулаторни електроинструменти“ и т. н.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото