„Евромастер Импорт Експорт“ откри във Варна нов логистичен център


На 12 май т.г. фирма „Евромастер Импорт Експорт“ ООД откри своя най-нов регионален логистичен център. След Велико Търново, където от октомври 2016 г. вече функционира логистичeн център за Централна Северна България, фирмата прави своята поредна, при това още по-мащабна стъпка, в морската ни столица Варна. Центърът се намира в промишлена зона на града, на бул. Атанас Москов (за ползващите GPS координатите за навигация са N43˚13.805´ Е026˚51.750´).
Изборът на място и мащабът на инвестицията не са случайни. Варненският офис на „Евромастер Импорт Експорт“ обслужва мрежата от търговски партньори не само в бързо развиващия се икономически район на Варна, Добрич и останалата североизточна част на страната ни. Той обслужва цялата крайморска територия до южната граница на страната, включително силно развиващите се Бургас и неговия регион.
Новият център е най-голямата инвестиция на „Евромастер Импорт Експорт“ в страната, извън столицата. Той разполага с около 1100 m² застроена площ, от които 800 m² заема просторен склад с над 1000 места за палети.
На площ от над 200 m² е развит изложбеният център, който представлява най-голямата постоянно действаща експозиция от машини, електроинструменти, ръчни инструменти и още много други продукти, които „Евромастер Импорт Експорт“ предлага под своите общо 11 търговски марки. Част от експозицията е посветена на машините на световно известната немска марка Metabo, чийто изключителен дистрибутор за страната ни от 2016 г. насам е „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. Това е изключително авторитетна, бихме казали дори покрита с аристократична слава марка, която традиционно се асоциира с разбирането за професионални електроинструменти и машини.
Новата сграда подслонява също така офиса на представителството с приемна и помещения за делови срещи и заседания. В офиса работят 22 специалиста.
Друга значителна придобивка за партньорските фирми, които извършват и сервиз на техниката на „Евромастер Импорт Експорт“, а в крайна сметка ще се усети осезаемо и отрази благотворно на крайните клиенти, е новата фирмена сервизна база. Тя е обзаведена с модерна диагностична апаратура и техника за ремонт и сервизно обслужване на електроинструментите и машините с марките Raider, Raider Pro и Raider Industrial. Разполага на склад с необходимите резервни части.
Много усилия и талант, както и средства, са вложени за придаване на сградата на модерен, привлекателен външен изглед. Центърът разполага и с обширен паркинг за партньорски и собствени превозни средства.

На добре организираната и сърдечно проведена церемония по откриването присъстваха и много гости – ръководители на основни търговски партньори от страната, тук бяха и ръководители на представителството на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД в Румъния начело с г-н Теодор Шейтан, мениджър маркетинг и продажби.
Лино Баша, съсобственик и съуправител на „Евромастер Импорт Експорт“, поздрави присъстващите, като благодари на всички, допринесли за създаването на центъра, благодари и на гостите, уважили с присъствието си общия за всички празник. Специално подчерта, че „при взимане на окончателното решение за тази инвестиция, още в първите години след финансово-икономическата криза, значителна роля са изиграли ентусиазмът и енергията, които колективът на варненския офис и специално неговият ръководител Веселин Атанасов са влагали в развитието на бизнеса в района.” Той подчерта техния значителен личен принос за изграждането на центъра. Словото си той завърши с думите: “Всичко което правим, го правим с идеята и желанието да подкрепяме бизнеса на партньорите си. Така ще бъде и занапред.“

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото