„Евромастер Импорт Експорт“ отпразнува своя 25-годишен юбилей


Продължение от НС 9/2017

 

В предишната статия, посветена на честването на 25-годишнината на фирма „Евромастер Импорт Експорт“, представихме събитието с участието на около 350 души – партньори, гости и служители на компанията. Деловата част на проявата бе търговската конференция, на която за пръв път бе представено цялостно развитието на една от най-успешните български фирми. За четвърт век, започвайки буквално от нулата, основателите, собственици и управители на „Евромастер Импорт Експорт“ – четиримата братя Баша, доказаха, че задружно, с талант и добро познаване на световните тенденции за развие на икономиката, с умело ръководство и много труд, с добре премерена, насочена далеч напред в бъдещето политика, може и у нас да се гради успешен бизнес по каноните на пазарното стопанство.
С продадени само през последните пет години 1 870 000 машини и електроинструменти с марката Raider, „Евромастер Импорт Експорт“ е лидер на българския пазар в този пазарен сегмент. Дори само тази цифра достатъчно красноречиво обяснява защо през 2015 г. фирмата бе обявена за „Най-печелившо малко и средно предприятие“ в България, защо през 2012 г. бе отличена със златен медал от Международния технически панаир в Пловдив за своя дървообработваща машина и т.н.
Първата статия, описваща юбилейната проява в Боровец, съдържа историята на фирмата – подробно изложените от търговския директор инж. Йордан Йорданов факти за нейното възходящо развитие и основните постижения, отбелязващи пътя към лидерския връх.
Публикуваната вече статия съдържа и възторжено изложената от инж. Красимир Петков „биография” на най-успешната марка електроинструменти на „Евромастер Импорт Експорт” с нейните три разновидности – Raider, Raider Pro и Raider Industrial.

 

В тази втора поред статия запознаваме читателите на списанието с останалата част от търговската конференция, в която са изложени марките, обхващащи палитрата от ръчни инструменти на „Евромастер Импорт Експорт”, логистиката и сервизната дейност на фирмата.
В този сектор безапелационно водеща е марката Topmaster Professional с бранд мениджър г-н Калин Анков. Поради възникнал ангажимент на титуляра, отговорността да представи марката и нейните продукти пред конференцията се падна на инж. Красимир Петков.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото