Електрически верижен трион Raider


„Евромастер Импорт Експорт“ ООД, собственик на една от най-популярните у нас марки машини и инструменти за домашния майстор RAIDER, е подготвила за наближаващата пролет нова серия машини за работа в градината и поддържане на тревните площи – бензинови косачки, електрически тримери, моторни коси и ножици за жив плет, верижни триони с електрически и бензинови двигатели, моторни и ръчни пръскачки, и др.
Тук ще представим два нови модела на машини с типично за градината и сезона приложение – верижен трион и моторна пръскачка, като започваме от триона RD-ECS12.
Задвижвани от електродвигател, този вид триони са предпочитани за работа в двора и дворната градина, където разстоянията до електрическия контакт не са големи. Машините с електрическо захранване имат редица предимства, които се открояват най-силно в тази среда, и въобще в застроени и населени райони. Те отделят по-малко шум, не отделят газове, нивото на излъчваните вибрации е по-ниско и поради това по-малко натоварват ръцете. При сравняването им с бензиновите верижни триони, като предимство на електрическите се изтъкват също по-ниските разходи – цена на машината и експлоатационни разходи, а електродвигателят се обслужва многократно по-лесно, по-рядко се и поврежда в сравнение с двигателя с вътрешно горене.
Първото, с което моделът RD-ECS12 впечатлява, е необичайно мощният му електродвигател – 2400 W. За сравнение ще посочим, че типичната стойност за мощността при електрическите триони на други производители е около 1900 W и рядко достига 2200 W. Това позволява на RD-ECS12 да реже с лекота при широчина до 390 mm.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото