Електрически и моторни коси RAIDER


Дори и беглият преглед на публикациите на сайта на списание „Направи сам“ за продуктите с марката Raider, които „Евромастер Импорт Експорт“ предлага на нашия пазар, показва очевиден превес на класическите видове електроинструменти и машини за обработка на дърво, метали, строителни и други материали. Това до голяма степен отразява естествения път, изминат от първите електроинструменти, които преди 17 години положиха началото на успеха и отприщиха пътя на бързо множащото се по видове и с нарастващо качество семейство Raider към всички кътчета на страната. Скоро след налагането им на българския пазар, националните граници се оказаха тесни за марката Raider. Това се забеляза по щандовете на специализираните магазини, основно в Румъния и други съседни държави, които постепенно започнаха да „почервеняват“ пропорционално на нарастващия брой машини с характерния за марката червен нюанс.
През 2017 – годината, която „Евромастер Импорт Експорт“ отбелязва своя четвъртвековен юбилей, годишният 308-страничен каталог на Raider, Raider Pro и Raider Industrial обхваща над 1300 артикула, от които 384 са електроинструменти и машини. Сред тях новите модели са 138. Каталогът може да бъде разгледан или изтеглен от страницата на Raider.
Подобно на повечето водещи марки, Raider също следва общата тенденция, като бързо навлезе и в територията на предимно любителската градинска техника.
И в този пазарен сектор „Евромастер Импорт Експорт“ предлага пълноценно окомплектовани и добре балансирани семейства машини за извършване на основни видове дейности в домашната и по-големи градини, в паркове и други терени – моторни и електрически верижни триони, моторни и електрически четириколесни косачки, тримери и коси (храсторези), ножици за жив плет, мотофрези, моторни сведели за издълбаване на дупки в почвата, моторни пръскачки за носене на гръб, водни помпи и хидрофорни уредби, водоструйни машини и др.
Актуалното към момента семейството верижни триони бе представено наскоро в списанието (НС 9-10/2016). За водните помпи и хидрофори Raider може да прочете тук
Повод за тази статия е току-що излезлият специализиран каталог на марката Raider за градинска техника „Пролет 2017“. Както подсказва името му, той представя селекция от съвсем нови и вече утвърдени модели на машини, предназначени за извършване на всички споменати вече дейности в градината.
Тук ще представим групата на ръчните инструменти за косене и частично за оформяне на жив плет. В отделна статия ще заделим внимание на семейството четириколесни косачки, а в следващ брой на списанието ще разгледаме мотофрезите Raider.

Представяйки включените в каталога „Пролет 2017“ електроинструменти и машини инж. Красимир Петков, мениджър за марката Raider, изрично подчерта няколко фактора, на които основно се дължи техният успех на българския и на редица други пазари.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото