Електрически нагревателни системи – нови решения на DEVIПодтикнати от настъпването на зимата и в търсене на нови решения за преодоляване на проблемите, които създават снега и поледицата навън, от необходимостта за отопляване на жилищните и работните помещения, за пореден път се обръщаме към комплексните решения с марка DEVI – производство на световния лидер в автоматизацията и създаването на „интелигентни“ отоплителни, климатични и хладилни инсталации Danfoss. В областта на електрическите отоплителни системи DEVI е безспорен световен лидер, а в България вече над 20 години дори не се забелязва и конкурент. Нещо уникално за глобално отворения и свързан свят, където във врата на всеки водещ производител застрашително „дишат“ още няколко конкурента, устремени да го изместят и заемат неговите пазарни позиции. Дори и само този факт показва, че DEVI са набрали значителна технологична преднина, което респектира и държи на разстояние, както фирмите, разработващи собствени продукти за електрически нагревателни системи, така и имитаторите, които по пиратски се стремят да припечелят покрай реномето на оригиналните продукти и наивността на потребителите. При продуктите на DEVI, поне у нас, такава вероятност засега няма, или поне не ни е известна.
От близо 10 години следим и редовно информираме читателите на списанието за новите решения, които датската фирма предлага, както и за конкретното изпълнение на различните системи. Всеки път се стремим да навлизаме в подробностите, даващи необходимата информация. С нея всеки технически грамотен човек, каквито традиционно са преобладаващата част от читателите на „Направи сам“, може лесно и с необходимото качество да монтира подова отоплителна система, осигуряваща оптимален комфорт на обитаване в жилището, система, която да се грижи за предотвратяване образуването на ледени „сталактити“, висящи от улуците, и коварно дебнещи минаващите под тях хора. С продуктите на DEVI не е кой знае каква философия да се поддържат свободни от леда стълбища, пътеки, рампи за автомобили към подземни гаражи така, че през зимата да не се превръщат в ледени пързалки. Електрическите нагревателни системи за външни приложения са без алтернатива, а вложените средства за тяхното изграждане и експлоатация са несъизмерими с щетите, които биха предотвратили – контузии, потрошени крайници и, недай си боже, още по-тежки наранявания поради подхлъзване или от падащи ледени снаряди, намачкани ламарини на автомобила или неволно уцелени пешеходци.

И това не е всичко, защото нагревателните системи на DEVI предпазват водопроводните тръби от замръзване при ниски температури. Благодарение на тях огледалото в банята ще бъде винаги кристално ясно, без досадното запотяване причинено от кондензацията на водните пари върху него. Снегът престава да бъде пречка за ползване на сателитна телевизия, когато на гърба на антената се монтира съвсем лесна за изпълнение електрическа нагревателна система. В противен случай алтернативата е често опасно за здравето и живота ръчно почистване на антената при всеки сняг или изчакване, докато слънцето се омилостиви и стопи снега върху нея. Решения на всеки от тези проблеми са подробно описани в качените на сайта статии в списание „Направи сам“.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото