Електрически удължителни кабели с макара

  Kabel1
  От февруарската промоция на „Ташев-Галвинг“ за продукти на Brennenstuhl подбрахме два удължителни кабела с макара, които илюстрират високото качество Made in Germany, с което се отличават продуктите на тази немска компания. Единият удължител (Garant ROL UP Bretec IP 44) бележи високото професионално ниво по отношение на качество и функционалност. Той е предназначен за професионална експлоатация при неблагоприятни, тежки условия, характерни при продължителна работа на открито и особено на строителни площадки, в индустриални условия, при захранване и ремонт на плавателни съдове, намиращи се на вода и др.
  Kabel2
  Кабелът (клас RN, отговарящ на стандарта VDE 0100/704) е пригоден за продължителна работа на открито и в утежнени условия, които поставят на изпитание механическата му издръжливост и сигурността на изолацията. Той има висока устойчивост на изтриване, огъване, срязване или прекъсване при опън. Не губи eластичността си при ниски температури. Кабелът с дължина 40 m има три многожични проводника с напречно сечение всеки по 1,5 mm². При навит върху макарата кабел максималната мощност на захранваните прибори не бива да надхвърля 1000 W, а при развит – 3300 W.
  Стойката е изработена от поцинковани стоманени тръби, а макарата е от удароустойчива пластмаса (Breflex). Тя има три контакта тип шуко, които се покриват плътно със самозатварящи се капачки. Те са защитени срещу проникване на твърди частици и прах, както и от водни пръски, идващи от произволна посока (степен на защита IP44).
  Този модел има и двете технически решения, които отличават най-високия клас на Brennenstuhl.

  прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото