Електрически шабър RUBI за почистване на фуги в облицовки с плочи


Облицовката на подове и стени с плочки е измежду неизбежните дейности при вътрешното строителство и ремонт – било то жилищно, офиси, магазини или други помещения с обществено предназначение. Като всяка специфична работа, и тази си иска не само „майстора“, но и конкретно създадените за целта специализирани инструменти. Това обяснява успеха на фирмите, фокусирали се върху такъв вид производства.
Такава е испанската Germans Boada S.A., чиито инструменти с марката Rubi през последните години добиха изключителна популярност и в България. Причина за този успех е съчетаването на отличните качества на тези инструменти с търговската политика, умения и авторитет на вносителя – фирма „Ташев-Галвинг“ ООД и нейната широко разклонена мрежа от партньорски фирми в цялата страна.
Откак през есента на 2011 година представихме за пръв път в „Направи сам“ испанската компания и някои от нейните най-популярни продукти, последваха публикации на още близо дузина статии за подбрани инструменти и машини – от ръчните инструменти за рязане на плочки до невероятното за непосветените майсторско „кресло“ на колелца. То прави работата в приклекнало върху пода положение несравнимо по-удобна, по-производителна и най-важното – по-малко уморителна.
Част от представянето на нови продукти с марката Rubi в списанието е свързано с поредната традиционна партньорска среща на „Ташев-Галвинг“ ООД, където испанската фирма е измежду редовните участници. Това, от своя страна, ясно говори за засилващия се интерес на компанията към нашия пазар, подхранван от бързо нарастващите продажби.
Проведената към края на миналата година есенна партньорска среща също не правеше изключение. На нея представителят на компанията, г-н Ерик Пратс от търговския департамент за Европа, представи и демонстрира някои от новите и привличащи най-силен търговски интерес машини и инструменти.
При „тежката артилерия“ сред машините за мокро рязане (с водно охлаждане) с диамантен диск се откроява моделът DU 200 EVO. По-точно леко усъвършенстваната версия на едноименния модел, който авансово, преди появата му на българския пазар, бе представен преди около година в списанието. Основните параметри на представения от г-н Пратс модел са същите.
DU 200 EVO е много удобна и производителна, лесно преносима машина. При сгънато положение на краката тя придобива компактни габарити – 98,1х38,3х38,4 kg, а теглото й е 23,5 kg. Това улеснява транспортирането на машината от обект на обект. От едната страна на плота са поставени колелца, които още повече улесняват преместването на машината в рамките на помещението или етажа.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото