Електроинструменти на Hitachi – промоционална колекция

Hitachi1
Hitachi3
Японската компания Hitachi е измежду световните колоси, чиито новости в света на електроинструментите към даден период от време не може да бъдат обхванати дори и в надхвърляща час и половина презентация. Думата ни е за представените от г-н Крунослав Павичич, регионален мениджър на Hitachi Power Tools за България, нови продукти по време на есенната партньорска среща на „Ташев-Галвинг“. Още по-невъзможно е това да се направи в една статия. Ето защо решихме да прибегнем до собствена селекция, базирана както на представените от г-н Павичич нови модели и характерни технически решения на Hitachi, така и на статистиката за най-продаваните от „Ташев-Галвинг“ електроинструменти на японската компания през второто полугодие.
Избрахме този подход и поради друга много съществена причина – краят на годината е традиционно време за покупки. Време, когато големите търговци правят сериозен жест към своите клиенти чрез множество празнично намалени цени. Затова тук ще представим няколко подбрани електроинструмента на Hitachi, които до края на декември и с продължение през януари „до изчерпване на количествата“, ще бъдат продаване с намаления на цените средно 15–20%. Актуална информация за промоционалните цени на електроинструментите на Hitachi и много други марки може се намери в електронния магазин на „Ташев-Галвинг“.
Знайно е, че „за всеки влак си има пътници“. Едни се стремят да купуват винаги най-новото, често модели, отрупани с високотехнологични екстри, които по правило са и по-скъпи. Други търсят доказали се вече на пазара с доброто си качество машини, като особено ценят, когато то е съчетано и с по-ниска цена. Изобилието от видове машини и модели на Hitachi позволява задоволяване и на едните, и на другите интереси.
Така например част от подбраните в тази статията модели имат най-новите и съвършени към момента електродвигатели – безчетковите. Не случайно с описание на техните забележителни предимства започва едва ли не продуктовото представяне на всеки голям производител. Това не бива да ни учудва, защото безчетковите електродвигатели са най-значимият пробив в развитието на електродвигателите за електроинструменти от много десетилетия насам. Представителят на Hitachi, г-н Павичич, също изтъкна на първо място предимствата, които този вид двигатели осигуряват на новите модели на компанията. За разлика от обичайно изтъкваните качества – поне двукратно по-голяма дълготрайност и с около 50% по-голяма продължителност на работа при едно зареждане на батерията, както и практическата липса на необходимост от периодично обслужване, той наблегна и на по-малките габарити и тегло на безколекторните електродвигатели, благодарение на което тези електроинструменти са по-компактни и по-леки. Това е и една от причините, след като завоюваха своя бързо разширяваща се територия при акумулаторно захранваните инструменти, тези електродвигатели все повече да намират място и при инструментите с мрежово захранване. Типичен пример за това е новият модел ударен гайковерт с мрежово захранване Hitachi WR 16SE, който работи с безчетков електродвигател. В сравнение с модела WR 16SA (с колекторен електродвигател), новият е с 40% по-лек, диаметърът му е с 20% по-малък, а дължината е намалена с 23%.
Hitachi2
Съвсем не са за пренебрегване и други много съществени предимства на мрежово захранваните безчеткови електродвигатели. Така например те са по-малко чувствителни към пада на захранващото напрежение, който е неизбежен при работа с дълъг удължаващ кабел и напречно сечение на проводниците примерно 2 mm2. Тестовете с електроинструменти на Hitachi са показали, че дори при кабел с дължина 100 m и посоченото напречно сечение, мощността на машината не показва отклонение от номиналната си стойност. Машините с безчетков електродвигател също така могат безпроблемно да работят и с всички видове електрогенератори – били те инверторни или не.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото