Електронният магазин за работно облекло Work-wear.bg


Представяме тази статия с особен интерес, подхранван от разбирането, че необходимостта от използване на специално работно и предпазно облекло, на лични защитни средства при множество строителни, ремонтни и други дейности, при работа с различни видове машини и инструменти, у нас все още не среща нас полагащото й се разбиране и внимание. Къде поради унаследени от по-предни десетилетия трайни навици, породени от почти пълната липса на необходимите защитни средства, къде поради подценяване на опасностите и немарливо отношение към собственото ни и на околните здраве.
След политико-икономическата промяна у нас през 1989 г. пазарът на машини, инструменти и материали в България се разви на светлинни години и вече по нищо не се различава от държавите с пазарно стопанство и отворени за търговията граници. Същото се отнася и за почти непознатите до това преломно време за българския майстор, професионален или любител, специални работни и защитни облекла и други лични предпазни средства. Стремежът за придобиване на качествена техника е разбираем. Същото, дори с приоритет, важи за работното облекло и предпазните средства. Докато от техниката зависи производителността и качеството на работа, от подходящото облекло и правилно подбрани защитни средства зависи удобството при работа, опазването на здравето, понякога и физическото оцеляването.
Макар и банално да звучи, ала по-важно от опазване на живота и здравето, няма.
Ето защо с удоволствие представяме на читателите на списанието електронния магазин за специализирано работно облекло и други защитни средства Work-wear.bg. Той е собственост на фамилната фирма „Работно облекло“ ЕООД, която е тясно специализирана в продажбата на този вид продукти.
Електронният магазин е богато снабден и функционално добре разработен, което улеснява клиентите при ориентирането им в разнообразието от продукти.
По думите на неговите собственици: „Направихме началната страница на work-wear.bg така сякаш е витрина на физически магазин. Ако на човек му хареса стоката, изложена на витрината, може спокойно да влезе в магазина – в този случай – да кликне на страница от менюто.”
Водеща е групата „Работно облекло“, в която към момента се предлагат 878 артикула. Верният избор е допълнително улеснен от наличието на справочна таблица за избор на размерите на дрехата в зависимост от ръста, големината на гръдната обиколка и на талията. Подчертано е, че таблицата подходяща за избор на мъжко облекло. Това е разбираемо, защото още в самото начало на фирменото представяне е посочено, че: „Нашата фирма е тясно специализирана в предоставянето на работно облекло, обувки и лични предпазни средства за хора, които извършват тежък физически труд. Част от клиентите ни работят в строителството, други са земеделци, автомонтьори, техници и заварчици.“
Установихме, обаче, че и представителките на нежния пол биха намерили подходящо за себе си облекло, колкото работно, толкова и спортно, най-вече едновременно функционални и елегантни якета и елеци (двуслойна технология Soft-shell), връхно облекло, подходящо било за работа в градината или за сигурна защита от студ, дъжд и сняг при излет сред природата и най-вече в планината. При това да не забравяме, че еманципацията при немалко професии до голяма степен разми границите между мъжкия и женски труд.
Сайтът предлага подробна информация и за отделните продуктови подгрупи, обособени според дейностите, за които продуктите са предназначени, според сезона, марката на производителя и др. Посочени са специфичните за всеки продукт характеристики и качества, срещу какви външни въздействия предпазват и с каква степен на защита, за кои сезони са най-подходящи. Има редица професионални съвети, които улесняват избора, особено за хора, които не притежават необходимите специални познания.
За качеството на продуктите, които магазинът предлага, говорят техните световно известни марки: Emerton, Prisma, Collins, Diadora, Coen, Puma, Payper, MSA, Dunlop и др.
След това кратко въведение, предоставяме думата на фирмата да представи своя електронен магазин и предлаганите продукти.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото