Избрани инструменти HEYCO и HEYTEC


HEYCO Qualitätswerkzeuge GmbH & Co. KG e реномирана немска компания, която произвежда висококачествени ръчни инструменти, чийто директен вносител от 15 години е „Ташев-Галвинг“ ООД. Тя е основана през 1937 г. в град Рамшайд от братята Макс и Ернст Хейнен като фамилна фирма. Днес се ръководи от техните синове и представител на трето поколение в рода. Рамшайд, където и днес се намира нейната централа, е смятан за сърцето на немската индустрия за ръчни инструменти. От 1945 г. HEYCO започва производството на ръчни инструменти и за автомобилната промишленост. С покупката на компанията Carl Steinmann Kunststoffverarbeitung GmbH през 1980 г., HEYCO разширява своята дейност. Развива се като водещ доставчик и на технически пластмасови изделия за автомобилната индустрия. През 2005 г. компанията въвежда роботизирано производство на стоманени изделия чрез изковаване. От 2006 г., след въвеждане в експлоатация на мощни ковашки преси, компанията става производител на високотехнологични ковани стоманени елементи за автомобилната индустрия.
Към днешна дата групата HEYCO разполага с шест обособени производствени центрове, намиращи се в Германия, САЩ, Ирландия и Чехия. В тях работят около 1000 служители. Продуктите с марките HEYCO и HEYTEC се продават успешно в над 70 държави по света. Сред своите клиенти компанията е позната не само като производител на висококачествени ръчни инструменти, но е ценена и като разработчик по заявка на клиента на прототипи на нови, специализирани инструменти и други изделия. За отбелязване е, че продуктите на HEYCO са високо ценени сред специализираните в продажбата на професионални инструменти търговски фирми и техните клиенти. Те се предлагат под две търговски марки:
HEYCO са инструменти, които покриват най-високите стандарти и в най-голяма степен съответстват на етикета „Произведено в Германия“.
HEYTEC са съобразени най-вече с потребностите на професионалния занаятчия, който търси качествен инструмент, но също и оптимална цена.

Двете марки обхващат голямо разнообразие от шлосерски, електромонтажни, специализирани за поддръжка и ремонт на автомобили и други превозни средства, както и редица специализирани инструменти. За илюстрация ще посочим, че продуктовият каталог на HEYCO за 2023 г. е с обем от 280 стр., а на HEYTEC – 200 стр.
След това кратко, първо представяне в сп. „Направи сам”, на групата HEYCO и основните продуктови групи, преминаваме към основната задача – да запознаем читателите на списанието с някои от ръчните инструменти HEYCO, подбрани от електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото