Инверторен електрогенератор RAIDER RD-GG10



Новост в обширната продуктова гама на марката Raider е бензиновият електрогенератор RD-GG10. Той е втория поред от този вид, след като през 2017 г. „Евромастер Импорт Експорт“ пусна на пазара своя първи инверторен генератор RD-GG05. С него не само бе разширена гамата от близо дузина бензинови, предимно синхронни, електрогенератори Raider с мощност до 5 kW. Почитателите на марката получиха генератор на електрически ток от ново поколение. Случайно или не, тази първа „инверторна лястовица“ Raider кацна на българския пазар навръх 25-годишнината на „Евромастер Импорт Експорт“ ООД. Както можеше да се очаква, най-съществената отлика на RD-GG05 спрямо конкурентите й бе цената, на която трудно се устоява. Мнозина тогава възприеха недостижимото съчетание „качество/цена“ на този генератор като жест към многобройните почитатели на марката по случай 25-годишния юбилей на „Евромастер Импорт Експорт“.
Така фирмата постъпи и миналата година, когато по случай 20-годишнината на марката Raider, пусна серията специално подбрани електроинструменти Black Edition. Силно намалената цена бе жест на признателност към клиентите, които са избрали инструмент с тази марка. Колко са те, никой не може да каже, но се знае броят на продадените за 20 години електроинструменти Raider – над 2,6 млн.
Първият инверторен генератор Raider – моделът RD-GG05, се доказа като много успешен. За хора, които търсят електрогенератор с мощност до около 1000 W при актуалната към момента цена от 489 лв. и днес той продължава да бъде предпочитано решение. Това се потвърждава от пазарното му търсене.
За неговите технически и експлоатационни характеристики, тествани в редакционната работилница, може да прочетете в брой 7-8/2017 на списанието.
Тук представяме втория поред модел на Raider, пуснат наскоро на пазара.

 

Бензинов електрогенератор RD-GG10
Той е инверторен, задвижван от четиритактов бензинов двигател. Притежава всички вече описани в посочената статия качества и достойнства на своя предшественик, характерни за инверторния тип електрогенератори. Новият модел не заменя по-предния, а разширява продуктовата гама със способността му захранва електроуреди със значително по-голяма мощност. Мощността на RD-GG10 е 2,5 kW. Както накратко резюмира мениджърът за марката Raider инж. Красимир Петков: „Качествен електрогенератор, способен да захранва значително по-мощни консуматори, поради което е подходящ за значително по-широк кръг от приложения. Поредната качествена машина Raider, която предлагаме на изключително конкурентна цена“.
Като инверторен електрогенератор, RD-GG05 има множество предимства пред по-старите технически генератори, особено от асинхронен тип. От гледна точка на използването му в бита, най-съществено значение имат: качеството на произвеждания електрически ток, компактните размери и ниското тегло. За да не повтаряме вече написаното в списанието за инверторните генератори и в частност – за посочения като основател на този клон в семейството Raider – RD-GG10, ще се фокусираме основно върху качеството на генерирания ток и работата на машината.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото