Инструменти за дома и работилницата

Продължение от статията „20 години електроинструменти Raider – новото попълнение на фамилията Raider Pro R20 System“

 

Електрически такер RDP-SST20

Такерът е пригоден за работа с тесни скоби тип 55 и пирончета тип 47. Способен е да приковава около 50 скоби за минута. Скобите тип 55 са широки само 6 mm и се предлагат с дължини 14, 16, 20 и 25 mm. Те са най-подходящи за закрепване чрез приковаване на твърди материали – тънки летвички, гърбове от шперплат или дървесно-влакнеста плоча на корпусни мебели и др. Не са подходящи за закрепване на пластмасови мрежи, текстилни тъкани, полиетиленово фолио и други тънки и лесно прокъсващи се материали. При правилно забиване, до нивото на повърхността на материала, скобата едва се забелязва. Такерът е пригоден да работи също така с пирончета със същата, колкото и на скобите дебелина (1,08 mm) и дължини от 15 до 32 mm.
Силата на удара, респективно, дълбочината на забиване на скобите, се настройва в 6 степени. Инструментът има предпазен механизъм, който блокира задействането на такера, ако не бъде притиснат докато опре плътно до повърхността на детайла.
Захранва се от една батерия с напрежение 20 V. Без батерия тежи 1,87 kg, а цената му е 99,98 лв.

 

Пистолет за лепене със стопяемо лепило RDP-SGLG20

Симпатичен наглед, лек и удобен за държане, приятен при работа. Захранва се от една батерия. След задействане на пусковия бутон са необходими около 4 min докато лепилото в нагревателната камера се стопи, нагрее до 210–220 °С и пистолетът стане готов за работа. Той работи с най-често използваната големина пръчки лепило с диаметър 11 mm. Дюзата за изтичане на лепилото е с диаметър 3 mm. Тя е поставена в предпазен кожух, като само върхът й се подава извън него. Това е направено с цел предпазване от изгаряне при неволен допир.
Производителността на пистолета е около 12 g/min стопено и изтласкано през дюзата лепило. Макар да не е изрично посочено в техническия паспорт, пистолетът вероятно има механизъм, който всмуква обратно намиращото се в дюзата стопеното лепило. По този начин се предотвратява прокапване на течно лепило след като лепенето завърши и пистолетът бъде поставен на масата. По време на тестването му той не прокапа нито веднъж.
Пистолетът работи с най-често използваната големина пръчки лепило. Това позволява използване на набора от стопяеми лепила за такъв пистолет. Лепила за залепване на различни материали: хартия и картон, дърво, кожа, текстил, корк, камък, стъкло, керамика, порцелан, метали, пластмаси – както от един и същ вид, така и помежду си.
Пистолетите за лепене с течно лепила имат многобройни приложения в дома и домашната работилница. Това прави новият модел RDP-SGLG20 ценна придобивка в семейството Raider Pro R20 System.
Без батерия пистолетът тежи 0,37 kg, а цената му е 69,98 лв.

 

Пистолет за боядисване с ниско налягане на въздуха RDP-SSGC20

„Евромастер Импорт Експорт“ ООД има над 10-годишен опит в разработването и предлагането на пистолети за боядисване Raider, работещи с ниско налягане на въздушната струя. Първият от този вид пистолети, моделът RD-SGE01, бе пуснат на нашия пазар в началото на 2009 г., буквално месец-два след като световният лидер Bosch бе представил у нас своите първи пистолети от този вид. Оттогава „Евромастер Импорт Експорт“ ООД непрестанно обогатява продуктовата си листа с поредните нови модели, следващи техническото развитие на този вид инструменти за боядисване.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото