Инструменти на Stanley за сухо строителство


„Сухото строителство“ е съвременен метод, който през последните десетилетия доби широко разпространение при ново строителство във вътрешността на сградите, а също така и при ремонт на стари сгради. Изпълнен с голямоформатни плочи на гипсова основа, монтирани върху носеща конструкция от тънкостенни стоманени профили, понякога и директно върху съществуващи стени, този метод позволява бързо, лесно и изискващо минимални завършващи операции строителство. Негово голямо предимство е също така, че се извършва без мокри процеси, поради което в сградата не се внася допълнителна влага.
Този е предпочитаният метод за изграждане на леки преградни стени, за обшивка на подпокривното пространство в тавански помещения, за ограждане и затваряне на кухи пространства за тръбопроводи и други инсталации в бани и кухни, при изпълнение на вътрешна топло- и звукоизолация, за направа на окачени тавани и т.н. При неравни или криво иззидани стени, вместо бавното и скъпо полагане на дебели пластове мазилка, внасяща голямо количество влага в помещенията, предпочитаното решение отново е облицовката с плочи на гипсова основа, наречена още „суха мазилка“.
По темата „Сухо строителство“, със 105 публикувани статии списание „Направи сам“ е своеобразен енциклопедичен справочник.
Изброяваме, макар и само част от предимствата на „сухото строителство“, за да насочим вниманието на читателя, че този метод не е запазена територия само за професионалното строителство. Всеки по-сръчен домашен майстор без особени затруднения по този начин може да подобри дома или вилата си, включително чрез лесното превръщане на подпокривното в обитаемо пространство.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото