Как да изберем подходящата пръскачка за градината и двора

Mesto1
В НС 5-6/2016 за пръв път в списанието представихме немската фирма MESTO – партньор на „Ташев-Галвинг“ ООД и лидер в производството на пръскачки за различни течни разтвори. Благодарение на своя близо 100-годишен развоен и производствен опит, фокусиран в тясна продуктова област, нейните пръскачки се радват на признание и голяма популярност, особено силно изразени в Европа. Те се дължат както на високото качество и производствени характеристики, така и на голямото разнообразие от модели. MESTO предлага широк спектър от пръскачки, предназначени за различни приложения: грижи за стайните растения и градинката на балкона, за дворната декоративна, зеленчукова или овощна градина, всевъзможни насаждения за производство на зеленчуци и маслодайни култури, на грозде, овощни градини и др. Едва ли някой се съмнява, че без непрестанни грижи за агротехническа защита на растенията срещу множеството вредители, е възможно каквото и да било растениевъдство, било то за украса, било за трапезата. Дори и дълговечните наглед чимшири през последните година-две и в България вече са подложени на масово изтребление от т.нар. чемширен молец, чиито гъсеници за ден-два са способни да опоскат до шушка всичките им листенца. Ако не заиграе пръскачката с подходящ коктейл от инсектициди, и то в критично належащия момент, чимширите ще погинат. Затова пръскачката е задължителен инструмент за всяка градина.
Освен за растителна защита MESTO предлага и редица модели, специално създадени за разпръскване на широка гама от агресивни органични и неорганични химически вещества, широко използвани в авторемонтните работилници, за импрегнация на дърво и други материали, за борба с различни вредители, за разпръскване на различни разтвори, приложими в строителството и ремонта, и т.н.
Отделните групи и модели пръскачки са разгледани в публикуваната вече статия. Посочени са и характерните за тях сфери на приложение.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото