Клещи от висок клас на Knipex

Knipex1
Немската Knipex е измежду марките, които не се нуждаят от представяне, поне сред специалистите. Компанията е тясно специализиран производител на огромно разнообразие по вид и предназначение клещи – общо над 1000 модела за всякакви дейности в индустрията и занаятите. Продуктовата листа на Knipex включва и много видови клещи за захващане чрез пресоване на всевъзможни накрайници към електрически кабели.
При друг повод бихме описали по-подробно изминатия от фирмата впечатляващ път на развитие от ковачницата за клещи, създадена през 1882 г. от Карл Путч в мазето на къщата, до днешната фамилна компания, както и да направим по-пълен обзор на многообразието от клещи с тази марка.
Конкретният повод за това първо представяне на марката Knipex в списание „Направи сам“ бе наскоро присъденото на немската компания престижно отличие за iF за 2013 година. За подготовката на статията съществен принос има фирма „Ташев-Галвинг“, които ни предостави необходимата техническа информация и е приела присърце налагането на продуктите на Knipex на нашия пазар.
Razkloniteli_Award
Учреденото през 1953 г. отличие за индустриален дизайн iF Design Awards на най-стария и авторитетен дизайнерски център в Европа Industrie Forum Design Hannover (iF) и Съюза на немската индустрия (BDI) се присъжда ежегодно на най-добрите образци в областите продукти, комуникации и опаковки.
Конкурсът за продукти iF Product Design Awards се провежда в 16 категории при много силна конкуренция на производители от цял свят. Отличията се присъждат от независимо журито, съставено от изтъкнати световно признати специалисти в дизайна, индустрията и образованието. То работи по точно дефинирани критерии за оценка. Противно на общоприетото разбиране за дизайна, отличието iF се дава за комплексните качества на даден продукт – естетически издържана и същевременно функционална форма и външен вид, технология на изработване, използвани материали, степен на иновативност, функционалност, ергономичност, безопасност при работа, въздействие върху околната среда, удобство при работа, лесно усвояване и др. Съревнованието между производителите за получаване на това престижно отличие е голямо, защото неговото присъждане е солидна гаранция за качествата на даден продукт, която му отваря широко вратите на пазарите по света.
Сред носителите на тазгодишно отличие iF 2013 в категорията „Индустрия“ са и два модела клещи на Knipex.
Единият са комбинирани клещи за електромонтажни и ремонтни работи. Те се отличават със своята многофункционалност, защото с тях може да се извършват шест дейности, неизбежни при изграждане на нови или ремонт на съществуващи електроинсталации.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото