Количка за сервиране – проект „Как да направим“

NS-5_6_1966_S1Из архива на списание „Направи сам“ – бр. 5-6/1996 г. Статията е от поредица публикации за изработка на оригинални мебели, която е подготвена със съдействието на направление „Електроинструменти“ на „Роберт Бош“ ЕООД. Използваните за изработката и показани на снимките електроинструменти са модели от времето на излизане на броя. По принципа си на работа те не се различават от съвременните машини, с които работят днешните домашни и професионални майстори.Гостите са седнали около масата, разказват се вицове, а вие трябва да притичвате отново и отново до кухнята: да нарежете месото или за хляб, да притоплите яденето, да вземете още бутилки и какво ли още не …
Е, това повече няма да ви се налага. С количката, чийто проект ви предлагаме тук, ще можете и да пренесете яденето, и да го поддържате топло, и да разполагате с удобна дъска за рязане на хляба, под ръка ще бъдат и бутилките без опасност да изпопадат при местенето на количката, разполагате и с чекмедже за прибори.
Моделът е изработен в немската академия на домашните майстори (DIY Deutsche Heimwerker Akademie) и е предоставен за читателите на „Направи сам“ от направление „Електроинструменти“ на „Роберт Бош“ ЕООД.

masa1_SПри добрия мебелен дизайн формата и функцията идеално се допълват.
Предложеният тук проект на количка за сервиране привлича не само с изчистената си линия, но и с изключителната си практичност. Съчетание, което неминуемо ще спечели сърцето на всяка домакиня. Стига да има кой да изработи масичката и да я поднесе като подарък (тук се сещаме за житейската мъдрост на Хаджи Генчо, че пътят към младите майки често пъти преминава покрай дечицата им).
Е, в случая става дума за масичка… но знае ли човек.
По-напред обаче трябва да се захванем с майсторенето на масичката.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото