Комбинирана мининожица за декоративни храсти и трева RAIDER


Комбинираната мининожица RD-GSSL02 е универсален инструмент за фино, често нетрадиционно оформяне на декоративни храсти чрез придаване на кълбовидна, цилиндрична, конична, квадратна или дори спираловидна форма. Въпрос на творческо въображение и вродени възможности на самото растение. Същевременно тя отлично замества обикновената механична ръчна ножица за рязане на треви и друга сходна растителност, прораснала между камъни, цветя или декоративни храсти. Ножицата е майсторски инструмент, подходящ за творческо извайване и придаване на необичайни за природата форми на растения, за обрязване на трева там, където типичните специализирани инструменти – ножици за жив плет с дълъг режещ гребен или тримери за трева са в пълна невъзможност да се справят. Такъв инструмент винаги ще се намери приложение в декоративната градина. Това обяснява защо повечето производители на градински електроинструменти включват в продуктовата си гама и ножици от този вид.
Ножицата RD-GSSL02 е комплектувана с две режещи гарнитури. Едната наподобява обичайните ножици за жив плет, но с тази съществена разлика, че дължината на режещата част тук е само 120 mm. Подвижният гребен има 6 двустранно заточени зъба, а неподвижният – 7. Максималното разстояние между всяка двойка зъби е 8 mm, което определя и максималната дебелина на клонките, които ножицата може да реже. Честотата на движение на подвижния гребен е 1000 minˉ¹.
Другата гарнитура е предназначена за рязане на треви. Освен култивирани видове тя се справя отлично и с диворастящи треви с по-дебели и жилави стъбла. При тестването й в реални условия, ножицата сряза безпроблемно и кукуряк с дебелина на стъблата около 7 mm.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото