Комбиниран перфоратор Metabo KHE 3251

Максимална производителност на пробиване в клас 3 kg.

Борбата за надмощие сред водещите в света производители на професионални електроинструменти е безмилостна, не секва и за миг. Стремежът на всеки да създаде и пръв да предложи на клиентите си поредната машина с най-високи за момента технически характеристики, сред които производителността е водеща, в повечето случаи води до тясната специализация на инструментите, най-често до един вид дейност, в която да са най-добри.
Има обаче и изключения, при които конструкторите успяват да създадат инструменти, които вършат еднакво добре няколко дейности и същевременно постигат върхова производителност в основното си предназначение. Именно тази идея е заложена в развиваната от години серия инструменти на Metabo, които немският производител е нарекъл „комбиниран перфоратор“ (Kombihammer). Особен интерес тук представляват машините в най-ниския по тегло клас 3 kg, защото именно това е инструментът, към който най-често посяга всеки майстор, който се занимава с вътрешно строителство или ремонтна дейност. Те са инструментът без който не може, защото еднакво добре пробиват отвори и къртят бетон и други строителни материали, пробиват отвори в дърво, стомана и др., с лекота завиват дълги и с голям диаметър винтове за дърво, използвани най-вече в строителното дърводелство.
При всички тези случаи наличието на една-единствена комбинирана машина, възможно най–производителна, лека и минимално натоварваща работещия, а не няколко специализирани инструмента, е много съществено, включително от финансова гледна точка, предимство.
Казаното дотук обяснява интереса, който предизвика информацията, че юни т.г. немската фирма Metabo пуска на пазара най-новия модел комбиниран перфоратор KHE 3251, а през юли го следва и неговата модификация KHE 3250.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото