Компактен перфоратор за домашната работилницаНачалото на годината бележи новости и в сектора на инструментите на Bosch, предназначени за домашната работилница. При перфораторите заделяме внимание на новия модел PBH 2100, който представлява универсална машина за пробиване със или без ударно действие, както и за къртене в неголеми обеми, предимно в тухлен зид, мазилки и замазки. Новата машина се предлага от януари т.г. в две разновидности – PBH 2100 RE и PBH 2100 SRE, като вторият модел се различава по включения в комплекта допълнителен челюстен патронник за свредла с цилиндрична опашка.
PBH 2100 заменя досегашния модел PBH 2000 RE, като при новата машина енергията на удара е повишена с 15%. Същевременно PBH 2100 е станал по-компактен и лек перфоратор от предшественика си –
средно с около 10%. Всичко това заслужено го причислява към групата на компактните инструменти на Bosch.
Перфораторът PBH 2100 има електродвигател с мощност 550 W, който заедно с пневматичния ударен механизъм осигурява енергия на удара 1,7 J. При честота на въртене 2300 minˉ¹ и честота на ударите 5800 minˉ¹ на празен ход на сравнителни тестове перфораторът е показал два пъти по-голяма скорост на пробиване в сравнение с най-близкия по производителност сред конкурентни модели на други производители от този клас.

Максималният отвор на пробиване на отвори в бетон е 20 mm, в дърво – 30 mm и в стомана – 13 mm.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото