Комплекти за текущо поддържане на машини STIHL

 

Сред внушителната поредица от 201 статии в списанието, посветени на машините и инструментите на немската компания STIHL, само в една се разглеждат нейните гориво-смазочни материали. Тяхното използване осигурява максимална мощност и производителност, пълноценна работа и дълготрайност на машините. В статията са представени специалните масла за приготвяне на двутактова горивна смес, както и някои препарати за почистване на веригата и водещата шина на верижните триони.
Други две статии подробно представят видовете вериги, тяхното използване, тънкостите при поддържането и заточването им:
„Заточване на веригата на верижния трион“
„Вериги за моторни триони – STIHL Oilomatic“.
С тази статия попълваме тази тематична празнина, като представяме гамата консумативи, почистващи и смазочни материали, които STIHL предлага за своите машини. Част от тях са новост в производствената програма на немската компания.
Едва ли е необходимо, особено пред технически грамотна аудитория, каквато са преобладаващата част от читателите на навършилото тази година 40-годишна възраст списание „Направи сам“, да се обяснява, че качествената машина изисква също така качествени, оригинални резервни части. Включително тези, които често биват наричани „консумативи“. Поради по-бързото им износване в процеса на работа, те подлежат на периодична подмяна, нещо, което може да се върши и извън сервизната работилница. Такива са въздушният филтър, филтърът за засмукване на горивата и запалителните свещи. Текущата поддръжка на машините изисква и специални почистващи средства, масла и греси за тяхното смазване, за поддържането им в отлично техническо състояние.
Затова фокусираме вниманието си върху сервизните комплекти, както и комплектите за почистване и смазване, които „Андреас Штил“ ЕООД предлага на нашия пазар. Те са предназначени както за професионална употреба, така и при работа в домашната градина и друг имот.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото