Комплект дърводелски фрезери за ъглошлайфмашина


За инструментите на немската компания Wolfcraft винаги се пише с мерак и удоволствие. Нейната продуктова гама обхваща множество оригинални инструменти и хитроумни приспособления, голяма част от които сполучливо допълват класическите електроинструменти, спомагат за разширяване на приложенията им, улесняват работата, нерядко са и незаменими. В предлаганите към моментна около 3300 продукта, Wolfcraft има над 550 патентовани от компанията изобретения и оригинални технически решения. В това всеки лесно може да се убеди, дори и само да прелисти 22-те статии в сп. „Направи сам“, представящи поредните нови инструменти и приспособления, носещи популярната по цял свят марка със 73-годишна история. Далеч по-пълна представа за предлаганите у нас продукти на Wolfcraft може да се добие от електронния магазин на „Ташев-Галвинг“ ООД.
В този брой на списанието, към колекцията от статии добавяме поредния рядко срещан и трудно заменим дървообработващ инструмент. Той е предназначен не само за дърводелци, но и за творци, защо не и скулптори, които имат дарбата и способността да извайват творби от дърво.

Представеният тук комплект съдържа три фрезера, предназначени за монтиране към малка ъглошлайфмашина (Ø 115-125) с шпиндел M14. Те са предназначени за работа с мека или твърда дървесина при честота на въртене до 12 500 min¯¹.
Първите два от тях – с цилиндрична и сферична форма, имат работна част, чиято ситно назъбена повърхност наподобява класическата дърводелска пила с едри зъби, позната като рашпила – с права и/или заоблена режеща повърхност.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото