Куфари за инструменти Multibox


В статията за тазгодишното участие на фирма „Евромастер Импорт Експорт“ ООД на престижното техническо изложение Eisenwarenmesse в Кьолн изтъкнахме, че измежду експонатите – електроинструменти от новата серия Raider Industrial, се открояваше и новата гама куфари Multobox, специално произведени за съхраняване и пренасяне на електро- и механични инструменти, приспособления, крепежни елементи и друг технически инвентар. Те са „гореща“ новост в продуктовата листа на серията Raider Industrial. В Кьолн бе първото им представяне на световната търговска сцена. Сега ги представяме пред широката читателска аудитория на списание „Направи сам“.
За разлика от обичайната практика производителите да предлагат електроинструментите си от по-висок клас в специално произведено за дадената машина пластмасово куфарче, тези куфари са многофункционални. Предназначението им е да побират различни ръчни машини и инструменти, всякакъв инструментален инвентар с цел неговото добро съхраняване, пренасяне от обект на обект и работно място. В такива случаи се налага събиране на комплект от инструменти, приспособления, крепежни елементи и други консумативи, необходими за извършване на даден вид дейности. Всичко, което може да потрябва, да бъде налице.
Поради своето универсално предназначение, куфарите Multobox имат по-големи от обичайните размери – напречно сечение 585 х 385 mm. Те се различават основно по височината си. Към момента системата Multobox включва три куфара с височини 190, 320 и 420 mm. Съответно вместимостта им е 15, 38 и 52 l.

Куфарите са произведени така, че поставени един над друг, да пасват напълно и с помощта на тристранно разположени закопчалки да могат да се скопчват здраво един към друг по височина. Така лесно и бързо може да се събере необходимият инструментариум за пълноценна подвижна работилница. Проблем остава единствено общото тегло на така свързаните един с друг куфари.
Системата Multibox разполага с решение и на този проблем. Тя включва и специална количка с четири колела – две по-големи и две по-малки, които се въртят около осите си. Първият куфар се поставя и скопчва към количката. Останалите се нареждат върху него и свързват здраво един с друг. Ако приемем, че върху количката са поставени три куфара с вместимост по 52 l, всеки от които може да побира товар с тегло до 50 kg, сумарното тегло от близо 150 kg превръща количката в необходимост.

Това, което особено силно впечатлява, е здравината на куфарите. Всеки от тях безпроблемно издържа товар върху капака до 120 kg.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото