Лазерни нивелири SOLA с 3 и 4 лъча


В НС 5-6/2022 г. запознахме читателите на списанието със семейството лазерни ролетки, производство на реномираната австрийска фирма SOLA. Тя има и немалък опит и в производството на лазерни и други нивелири. За тяхното развитие читателят лесно може да се ориентира по първата статия за продуктите на SOLA, публикувана в списанието ни в началото на 2008 г.
В този брой на списанието представяме три лазерни нивелира: Plano 3D Green Professional, Plano 3D Green и Atlas Green. Първите два са нови. Пуснати са на пазара през март 2022 г. Всъщност става дума за един и същ нивелир, като разликата е в окомплектовката му. Комплектът на Plano 3D Green Professional има в повече специална глава за закрепване на нивелира, която позволява неговото фино преместване на височина и също така фино завъртане. Ъгълът на завъртане може да се отчита и настройва с помощта на скала, разграфена през 2°. Стойката има два отвора със стандартните за триножници резби – 5/8” и 1/4”. Отвори със същия размер на резбата има и нивелирът. Това позволява той да се закрепва към триножник директно или чрез специалната стойка, което, разбира се, е за препоръчване.
Към модела Plano 3D Green Professional се доставят и специални очила, благодарение на които очертаните от лазерния лъч линии се възприемат от окото като значително по-ярки и контрастни.
Тъй като нивелирът е един и същ, всичко, казано по-надолу е валидно и за двата модела.

прочети пълната статия в "Направи Сам"


към началото